Vnešneekonomičeskije aspekty technologičeskogo progressa. - Bžiljanskaja, L.
Priblíženie ekonomiky ZSSR aspoň k strednej úrovni vyspelých krajín vyžaduje dôsledne využívať vedeckotechnický pokrok. Vedeckotechnický pokrok je internacionálny, pokrok technológií nie je možný bez vzťahov k vonkajšiemu svetu. Skúmanie troch základných smerov rozvoja technológií: rozvoj "supernových" technológií, nájdenie tzv. "technologických vrcholov" a rozvoj technológií cestou využívania licencií.