Utilité cardinale dans le certain et choix dans le risque. - Bouyssou, D.
Štúdia existujúcich vzťahov medzi úžitkovou funkciou podľa Neumanna a Morgensterna a funkciou hodnotovej miery rozdielov preferencie. Nevyhnutné podmienky pre zachovanie totožnosti obidvoch funkcií. Využitie získaných výsledkov v teórii plánovania, rozhodovania a ekonomických výpočtoch.