Economic, financial, and political factors play a role in military spending decisions.
Skúma sa vzťah medzi výškou hrubého národného produktu krajín a výškou ich výdavkov na vojenské účely, na základe modelu. Ekonometrické výsledky analýzy zo 125 krajín v r. 1972-1988.