IMF study examines costs of military spending.
Analýza súčasných trendov vo vývoji vojenských výdavkov vo svete na základe údajov zo 125 krajín. Výdavky jednotlivých skupín krajín a podiel vojenských výdavkov v hrubom národnom produkte jednotlivých krajín. Vzťah výdavkov vojenských a sociálnych a výdavkov na rozvoj v rozpočtoch. Vplyv týchto výdavkov na ekonomický rozvoj.