törvényhozó tudománya. - Petöcz, Gy
Adam Smith a súčasnosť. Jeho ekonomické teórie, právom podložené organizačné a štruktúrne premeny, sa stávajú aktuálnymi v súčasnej prestavbe ekonomík (najmä východoeurópskych), vytvárania medzinárodných ekonomických aktivít, rekonštrukcie svetového trhu atď. Rozbor Smithovho učenia a poukázanie na ich možné využitie v ekonomike Maďarska.