Au-dela de l'an 2000, s'adapter a une pénurie de main-d' oeuvre. - Blanchet, D.
Spomalenie nárastu počtu aktívnych osôb bude mať neisté dôsledky. Nezamestnanosť a nedostatok pracovných síl by mohli koexistovať. Nedostatku pracovných síl sa treba vyhnúť prisťahovalectvom alebo neskorším odchodom z aktivity. Aktívna populácia v r. 1960 až 1990. Môže byť ženská aktivita väčšia?