Az Érdekegyeztetö Tanács elsö esztendeje. - Herczog, L.
V Maďarsku 1.8.1990 ustanovená nová Zmierčia rada, ktorej poslaním je sledovať makroekonomické vzťahy pracovného práva. Je oprávnená zasahovať do mzdových, pracovno-právnych, zamestnaneckých otázok a ich riešenia. Vláda s radou konzultuje otázky politiky zamestnanosti, stratégie, koncepcie. Podiela sa na príprave zákonov v oblasti pracovného práva. Členovia a poradcovia rady - štatutárni a fakultatívni. Komisie rady (9). Kompetencie a dosah rady na schválenie alebo odmietnutie rozhodnutí vlády v oblasti pracovno-právnej.