Organizační změny jako důvod výpovědi. - Jouza, L.
O reorganizácii podniku rozhoduje samostatne zamestnávateľ. Základnou podmienkou výpovedného dôvodu je nadbytočnosť pracovníka. K rozviazaniu pracovného pomeru môže prísť aj pri stanovení inej skladby pracovníkov pre zvýšenie efektívnosti podniku. Odlišné predpisy pri malej a veľkej privatizácii týkajúce sa pracovno-právnych vzťahov.