<La> gestion du rapport salarial: une modélisation du rôle des iniciations et des institutions. - Peaucelle, I.
Vplyvy pôsobiace na intenzitu a kvalitu práce. Vznik a realizácia pracovných zmlúv z právneho hľadiska. Pôsobenie organizácií zaoberajúcich sa riadením mzdového vývoja. Sociálne zabezpečenie z pohľadu mikro- a makroekonomického. Porovnanie vzťahov v oblasti miezd v niekoľkých rozvinutých ekonomikách.