Az aktív munkafeltétel-politika helye, szerepe a foglalkoztatáspolitikában. - Kamarás, K.
Podmienky práce a pracovné prostredie podstatne vplýva na efektívnosť a kvalitu aktívnej práce. Obrat kapitálu, prosperita podniku a optimálny odbyt priamo závisia na ľudskom faktore. Príslušnosť k podniku a istota v obojstrannú korektnosť sú základom politiky práce a pracovného trhu. Prebytok niektorých profesií a nedostatok pracovných síl v niektorých špecializovaných profesiách, rekvalifikácia. Situácia na maďarskom trhu práce.