Podmienky práce vo Švédsku. - Czíria, Ľudovít
V sedemdesiatych rokoch sa vo Švédsku sformovala nová politika komplexnej starostlivosti o pracovné podmienky. Táto politika chápe pracovné podmienky ako súbor zdravotno-hygienických, technických a organizačno-riadiacich faktorov tvoriacich kvalitu života ľudí v práci. Legislatívne základy uvedenej politiky. Úlohy podnikov a štátu v starostlivosti o kvalitu pracovného života.