Vstúpme do Európy aj kvalitou pracovného života. - Krššák, M.
Vstup do Európy znamená zaradenie ČSFR medzi krajiny západnej Európy ako rovnocenného, vyspelého partnera. Významným faktorom kvalitatívneho vzostupu je úroveň, resp. kvalita pracovného života. Vo vyspelých krajinách sa kvalita pracovného prostredia identifikuje nielen ako prvok sociálneho rozvoja, ale aj zlepšovania efektívnosti práce a výroby. Pojem kvalita pracovného života vyjadruje koncepčný sociotechnický prístup k riešeniu problémov pracovného procesu, ktorý je produktom doby a krajín, kde vznikal.