Heterogeneity of labor markets and city size in an open spatial economy. - Kim, S.
Prezentovanie modelu určovania veľkosti mesta v otvorenej priestorovej ekonomike. Veľkosť mesta určujú vzájomne previazané faktory - rast úrovne miezd s veľkosťou mesta. Atraktívnosť vyšších miezd pre pracovné sily zo spádových území. Faktory rastu obyvateľstva v mestách a nájomného. Druhý faktor - vyššia cena za pozemky a znižovanie blahobytu obyvateľov mesta.