Problemy obnovlenija social'nogo stroja zemledelija. - Bulatov, A.
Poľnohospodárske vzťahy sú najzložitejším podsystémom spoločensko-ekonomickej základne. Centrálnou otázkou je vzťah vlastníctva k pôde a jej využívanie. Analýza variantov vlastníctva pôdy. Skúmanie otázky, či kvalitatívna obnova poľnohospodárskych vzťahov vyžaduje pluralitu foriem vlastníctva pôdy, alebo len prestavbu vzťahu disponovania a využívania pôdy. Rozbor mechanizmu hospodárenia na pôde a ekonomickej slobody v rôznych formách hospodárenia.