Představenstvo akciové společnosti. - Vácha, S.
Prechodom na akciovú spoločnosť sa mení podnik na suverénny nezávislý subjekt. Vznikajú nové riadiace orgány: valné zhromaždenie, dozorná rada, predstavenstvo a výkonný riaditeľ. Príprava týchto orgánov pri privatizačnom projekte je veľmi dôležitou úlohou. Predstavenstvo si pre kvalifikované riadenie podniku vytvára výbory. Venuje sa predovšetkým koncepčným otázkam. Zloženie a činnosť predstavenstva.