Embattled entrepreneurs: Soviet cooperatives in an unreformed economy. - Slider, D.
Rozvoj družstevného hnutia v ZSSR 1987-1990 a jeho charakter po schválení Zákona o družstvách v júni 1988. Nové formy vlastníctva umožňujúce eliminovať štátny monopol v prevažnej väčšine ekonomických činností. Kritika družstevníckeho hnutia. Vládna regulácia družstiev. Daňová politika v družstvách.