Trade barriers and corporate strategy in international companies - the Canadian experience. - Rugman, A.M
Vytvorenie rámca na modelovanie interakcie nadnárodných podnikov s vládami za účelom sledovania "ochranných" stratégií, zameraných na vnucovanie umelých nákladov konkurenčným firmám. Príkladom ochrany vlády sú napr. tarify. Ekonomický význam vstupných bariér. Bariéry založené na obchode a na ochrane.