Daň z nehnuteľností. - Renertová, M.
Cieľom dane z nehnuteľností je pôsobiť na optimálne využívanie všetkých pozemkov a stavieb. Táto daň nahradí doterajšiu daň domovú a daň z pozemkov. Návrh zákona dane vychádza z poznatkov krajín, ktoré ju už dlhší čas uplatňujú. Daňovníkom bude vlastník aj užívateľ nehnuteľnosti. Základom dane bude určenie trhovej ceny pozemkov a stavieb. Výnos dane z nehnuteľností bude jedným z rozhodujúcich príjmov rozpočtov miest a obcí.