Daň z príjmov obyvateľstva. Písané pre Verejnú správu. - Magáth, V.
Dôležité zámery koncepcie reformy daňovej sústavy v oblasti zdaňovania príjmov obyvateľstva: nahradiť všetky doterajšie dane platené obyvateľstvom jednou univerzálnou daňou z príjmu, stlmiť vplyvy sociálnych faktorov na určenie daňovej povinnosti a dosiahnuť spravodlivosť zdanenia príjmov. Problémy realizácie týchto zásad.