ESOP - Ein steuerbegünstigtes Finanzierungs- und Mitarbeiter-Beteiligungsmodell aus den USA. - Zetzsche, A.G
Vývoj ESOP-u od spoluúčasti zamestnancov na podniku ku korporatívnemu nástroju financovania v USA. Rozvoj spolupráce ESOPu s investičnými a obchodnými bankami v posledných dvoch rokoch. Ciele ESOPu (rozšírenie akcionárov, motivácia, zapojenie do riadenia, zaopatrenie v starobe) a jeho rôzne štruktúry. Daňové predpisy. Príklady ESOP-u. Redukcia deficitu, daňové stimuly, schopnosť amortizačných platieb a Cash Flow.