Podnikatelské projekty a jejich financování - Fotr, Jiří
Získanie finančných prostriedkov na zabezpečenie jednotlivých podnikateľských projektov formami: dotácií a subvencií, daňovými úľavami, bankovými úvermi. U nás sa začína uplatňovať forma emisie obligácií. Emisia akcií umožňuje zvýšiť základný kapitál firmy a využiť prírastok k financovaniu podnikateľského projektu. Ďalšie formy: leasing, joint ventures a pod.