Komerční banka: současnost a budoucnost realistický optimismus největší čs. banky - Zahradník, Petr
Komerčná banka, zakladateľom ktorej je ŠBČS, zahájila svoju činnosť v januári 1991 v Prahe. Pracuje v podmienkach konkurencie s 30 tuzemskými a 7 zahraničnými bankami. Informácia o použiteľných zdrojoch, úrokových sadzbách z vkladov i úverov a o podpore procesu malej privatizácie. Pobočky a expozitúry Komerčnej banky. Moderné trendy v činnosti banky: prepojenosť s kapitálovým trhom, zavádzanie systému výpočtovej a informačnej techniky a vzťahy banky so zahraničím.