Rozvoj bankovnictví a jeho privatizace. - Tuček, M.
Dve etapy reformy bankového systému: vytvorenie dvojstupňového bankového systému, vznik asi 30 obchodných bánk. Nevytvorili sa však plné predpoklady národného finančného sektora. Problémy, ktoré jestvujú, sa budú riešiť v 2. etape (od 1.1.1992). Súčasne bude prebiehať privatizácia štátnych úverových ústavov a účasť štátu v bankách, ktoré sú nástupnickými spoločnosťami a rozvinie sa kapitálový trh. Charakteristika modelu bankovníctva, ktorý vznikne v ČSFR.