Un modele de comportement bureaucratique de la Banque centrale. <Le> cas de la BCEAO. - N'guessan, T.
Teória konzervatívnej menovej politiky. Riadenie centrálnych bánk z pohľadu realizácie všeobecného záujmu. Hľadanie nových ciest riadenia, kde popri hlavnom záujme banky sa sledujú i osobné záujmy jej vedúcich. Porovnanie oboch typov riadenia v závislosti na ich finančnej efektívnosti. Štúdia peňažnej a menovej politiky centrálnej banky západných štátov afrických-BCEAO.