Peut-on expliquer les mouvements du dollar? - Artus, P.
Analýza teoretického modelu kurzu dolára z pohľadu záujmu centrálnych bánk. Základné charakteristiky vývoja dolárového kurzu. Podmienky obchodnej rovnováhy v USA. Podmienky kurzovej stability, vonkajšie a vnútorné vplyvy na ňu pôsobiace. Výmenný kurz dolára ako svetovej meny.