Kapitálový trh. Perspektívy čs. finančního trhu. 2.
Organickou súčasťou finančného trhu je kapitálový trh, na ktorom sa stretáva ponuka a dopyt po dlhodobom kapitáli. Charakteristika zásadných zmien, ku ktorým dôjde v najbližšom období na kapitálovom trhu. Právna úprava tohto trhu. Nástroje a inštitúcie kapitálového trhu: obchodovateľné cenné papiere a trh so štátnymi dlhopismi. Založenie a rozvoj burzy cenných papierov v Prahe a Bratislave.