Peňežní trh. Perspektivy čs. finančního trhu. 1.
Základy fungujúceho peňažného trhu v ČSFR. Náčrt jeho predpokladanej krátkodobej orientácie. Refinančný úver ako jeden z najvýznamnejších nástrojov ponuky krátkodobých peňazí zo strany ŠBČS. Tri tranše refinančného úveru: krátkodobý refinančný úver, aukčný refinančný úver a lombardný úver. Ďalšie nástroje peňažného trhu. Zmluvne dohodnuté termínové depozitá, štátne pokladničné poukážky a certifikáty o depozitoch.