Zentrale und dezentrale Börsenhandelssysteme. - Gerke, W.
Zmeny na burzách cenných papierov. Priebeh externého predaja a nákupu cenných papierov a ich kumulované saldá. Matematické formulovanie cieľových funkcií investora a optimálneho stavu akcií. Simulačný model centrálnej burzy. Priebeh indexov kurzových účinkov externých transakcií a decentralizovaných trhov. Simulácia decentralizovaného burzového systému. Úspory nákladov z arbitráží.