Contest between countries: 1937-1986. - Ehrlich, E.
Metódy porovnávania úrovne ekonomického rozvoja dvoch a viac krajín. Podstata jednoduchšej metódy fyzických ukazovateľov - niektoré metodologické námietky proti tejto metóde. Konkrétne porovnanie absolútnej a relatívnej úrovne ekonomického rozvoja 46 krajín 1937-1986 - rozdiely medzi úrovňou rozvoja vybraných 46 krajín.