Hospodársky rozvoj Rakúska po roku 1945. - Wosková, V.
Vymedzenie problému. Dejiny druhej Rakúskej republiky (od vyhlásenia nezávislosti 27. apríla 1945). Charakteristika postupu od obnovy národného hospodárstva k nezávislosti. Podpísanie štátnej zmluvy a vstup do Spoločnosti národov. Niektoré informácie o snahe o hospodársku rovnosť. Klesajúci hospodársky rozmach a stúpajúca nestabilita koncom 60. rokov. Zmeny smerom k reformám v r. 1970. Význam sociálneho partnerstva, vplyv jeho stability na rozvoj.