Italija nakanune jedinogo jevropejskogo rynka. Tendencii mirovogo ekonomičeskogo razvitija. - Zeveleva, G.
V druhej polovici 80. rokov sa rýchlo zvyšovala technická úroveň výroby. V robotizácii, v rozšírení pružných výrobných systémov Taliansko predbehlo vedúce krajiny, včítane Japonska. Zvyšoval sa objem HDP i produktivita práce. Napriek tomu má začiatok nového desaťročia znaky ekonomického poklesu. Analýza prvých príznakov krízy, inflácie, finančnej sféry, rozpočtovej politiky. Charakteristika rozdielov ekonomickej úrovne Severu a Juhu Talianska.