Pod Stolovou horou polojasno. - Sekera, J.
Jednou z hlavných hybných síl hospodárstva JAR, stability a priehľadnosti bol zahraničný kapitál pôsobiaci v rámci apartheidu. Po jeho zrušení vyvolanom nutnosťou transfomácie politického systému na parlamentnú demokraciu, dochádza k politickej nestabilite. V černošskom hnutí sú hlboko zakotvené socialistické tendencie. Problémy JAR vyžadujú nekonvenčné, unikátne postupy. Možnosti spočívajúce v obrovskej skúsenej armáde podnikateľov a manažérov.