privatizáció elvei Kelet-Európában. - Kornai, János
Principiálne otázky privatizácie. Východiská: 1. sociologické hľadisko a jeho perspektívy, 2. ekonomické aspekty, najmä účinná zainteresovanosť na štruktúre a efektivite výroby a obchodu, 3. právne aspekty, 4. politické aspekty s medzinárodným dopadom, 5. distributívno-etický aspekt. Formy podnikania, záujem jednotlivcov i kolektívov, usmernenie optimálnej štruktúry podnikania je úlohou bánk a peňažných ústavov, otázka akcií domácich i zahraničných. Postavenie kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií v procese privatizácie.