Alarmistické odsudky, nebo pokus o hledání optimální reformní strategie? - Klaus, Václav
Kritické stanoviská V. Klausa ku koncepciám obsiahnutým v dokumente Prognostického ústavu ČSAV "Prognostické reflexie problémov prechodu k demokracii a trhovej ekonomike v ČSFR. Kritika sa týka predovšetkým snahy nastoliť hybridný systém medzi plánom a trhom, časového postupu reformy, hodnotenia vonkajších vplyvov, technického videnia problémov a názoru, že vládni ekonómovia nezohľadňujú špecifiká čs. ekonomiky.