Gosudarstvennyje predprijatija a privatizacija v Italii. - Vasil'kov, N.
Význam talianskych skúseností z privatizácie pre opatrenia, kritériá a prístupy k privatizácii v ZSSR. Vysoký podiel štátnych podnikov v talianskom národnom hospodárstve (39-42 perc.). Podpora štátnych spoločností ľavicovými stranami, odbormi a koaličnými vládnymi stranami. Mnohé zo štátnych korporácií patria medzi najväčšie korporácie v Európe. Majú prevažne formu účastinných spoločností so zmiešaným kapitálom. Rozbor metód prevodu štátneho vlastníctva do súkromného sektora.