Privatisierungspolitik in Ungarn. - Schogs, F.
Predpoklady pre privatizáciu v predchádzajúcom vývoji v Maďarsku. Posun k trhovému hospodárstvu v legislatíve r. 1988. Predpoklady realizácie transformačného zákona. Vplyvy "spontánnej privatizácie" na výpadky v príjmoch štátu. Štátna majetková agentúra. Koncepcia privatizácie. Predprivatizácia a rozmery a hranice privatizácie. Štátna podpora privatizácie. Prenos majetku na obce a sociálne istoty. Zahraničné investície. Joint Ventures.