Privatizacija po-japonski. - Uekusa, M.
V 70. rokoch začal vo všetkých vyspelých krajinách, včítane Japonska, proces oslabovania priameho štátneho regulovania a odovzdávania štátnych podnikov do súkromného riadenia (privatizácia). Podmienky rozvinutia procesu deregulácie a privatizácie. Analýza stavu štátnych podnikov v Japonsku, ich počtu a foriem, procesu privatizácie, podmienok jeho uskutočňovania, príčin neefektívnosti štátnych podnikov, úspechov a ťažkostí privatizácie.