Processy privatizacii v razvivajuščemsja mire. Tendencii mirovogo ekonomičeskogo razvitija. - Žuravskaja, Je
Údaje o rýchlom raste štátneho sektora v rozvojových krajinách od konca 50. rokov. Príčiny nevyhnutnosti štátnej intervencie. Nedostatky tohto vývoja. Vyhlásenie novej politiky "štruktúrneho prispôsobovania" MB a MMF. Prvé odporúčania zo strany medzinárodných organizácií privatizovať štátne podniky. Protirečenia a problémy privatizácie v rozvojových krajinách. Sily vystupujúce proti privatizácii. Ťažkosti vyplývajúce z nerozvinutosti finančných trhov. Rozdielne výsledky v jednotlivých krajinách.