Práca, mzdy, konverzia. - Klačanský, Ivan
Zmena výrobného programu v podnikoch zbrojnej výroby sa dotýka 85000 pracovných miest. Nemožno vyrábať výrobky, ktoré by sa museli predať na úver, alebo neprijateľne finančné podmienky. Na západe konverzia prebieha na základe prieskumu trhu. Štát si nemôže dovoliť držať zbrojárske podniky nad vodou. Príklad, ako sa nemá robiť konverzia prichádza zo ZSSR. Charakteristika procesu konverzie v ČSFR. Spomalenie konverzie nerieši problém, prechod na náhradné programy je nevyhnutný.