Razgosudarstvlenije i demonopolizacija ekonomiki. Svoboda predprinimatel'stva. - Bikčantajeva, D.
Druhá z tém, ktorú je nevyhnutné zaviesť do výučby ekonomických disciplín. Premeny vo vlastníckych vzťahoch, vytvorenie reálnych hospodárov, podmienok slobody podnikania ako hlavný článok vytvárania efektívnej trhovej ekonomiky. Cesty prekonania monopolu štátnej formy vlastníctva, ciest deetatizácie. Perspektívy štátneho vlastníctva. Spôsoby prekonania monopolizmu a vytvárania predpokladov konkurencie na základe slobodného podnikania.