Velká privatizace. - Smrčka, J.
Transformačný zákon a nadväzujúce právne normy umožňujú použitie rôznych privatizačných metód. Privatizácia prostredníctvom niektorej našej, príp. zahraničnej burzy. Podniky, ktoré nemajú šancu udržať sa v trhových podmienkach, zostanú štátnymi až do vyhlásenia bankrotu. Predaj podniku konkrétnemu záujemcovi alebo skupine. Akciové spoločnosti.