Forecasting in the 21st century. - Makridakis, S.
Zhodnotenie súčasne používaných prognostických metód. Ďalšie úlohy prognostiky v odstraňovaní chýb, skresľujúcich výsledky. Vypočítavajú sa faktory novej reality vývoja spoločnosti, ktoré treba v prognózach zohľadniť.