Támogatott vagy saját lábon álló a mezögazdaság? - Vági, F.
Od ekonomickej reformy MR r. 1968 je subvencia štátu do poľnohospodárstva Maďarska samozrejmá. V súčasnej reforme predpokladajú poľnohospodárske podniky opätovnú účasť na znovurozdelení národného dôchodku formou príspevku. Ceny poľnohospodárskych produktov a životná úroveň. Snaha štátu zmierňovať dopady rôznymi formami príspevku. Privatizačné procesy v poľnohospodárstve brzdené zásahmi štátu do tohto odvetvia. Vývoz poľnohospodárskych produktov a ich efektívnosť.