Konflikt v Persidskom zalive: ekonomičeskije predposylki i posledstvija. - Konopljanik, A.
Získal ZSSR zo zvyšovania cien nafty v priebehu vojny v Perzskom zálive? Bilancia výhod a strát vyplývajúcich z tejto vojny nie je v prospech ZSSR, ale dokazuje priame ekonomické straty.