Marketing channel decisions of foreign manufacturing subsidiaries in the U.S.: the case of the metal and machinery industries. - Kim, J.
Zahraniční investori v oblasti priemyselných výrobkov v USA majú tendenciu prijímať americké normy pre distribúciu tovarov a decentralizovať rozhodovanie o distribúcii bez ohľadu na domovský štát. Najdôležitejšími faktormi pre použitie integrovaných odbytových kanálov sú však objem odbytu, doba prítomnosti výrobku na trhu, ale aj skúsenosti z obchodovania v Spojených štátoch.