Mirovoj rynok prodovol'stvija: tendencii i protivorečija razvitija. Tendencii mirovogo ekonomičeskogo razvitija. - Olimpijev, A.
Zvýšenie výroby produktov rastlinného pôvodu vo vyspelých i rozvojových krajinách v r. 1990. Hlavné problémy diskutované na pôde GATT: zníženie štátnej podpory poľnohospodárskej výroby v jednotlivých krajinách, zníženie bariér dovozu a skrátenie exportných dotácií. Problémy medzinárodnej spolupráce v oblasti poľnohospodárskej politiky. Zhoršovanie potravinovej situácie v ZSSR a scenáre riešenia otázok medzinárodného obchodu potravinami pre ZSSR.