Ostorožno: illjuzii! - Ivanov, Je
Mnohé teórie trhových vzťahov sú založené na rôznych ilúziach. Charakteristika ilúzie o tom, že na základe sformovania trhových vzťahov je možno sformovať spoločnosť, ktorá sa odlišuje od kapitalizmu, že možno vytvoriť taký trh, ktorý by sa vyhol hlbokej ekonomickej kríze, že pri rozvinutých trhových vzťahoch je možné ochrániť pracujúcich, dôchodcov a deti pred nezamestnanosťou a rastom cien.