Průzkum trhu. Nejdostupnějším zdrojem informací o trhu jsou naši vlastní zákazníci. - Bureš, I.
Prieskum trhu si mnohé podniky nemôžu dovoliť, avšak tzv. zákaznícky prieskum je prístupný každému - od živnostníka až po veľkú spoločnosť. V tomto prieskume sa využíva kontakt so zákazníkmi nielen pri predaji produktov, ale aj k získaniu informácií o potrebách zákazníka a o miere uspokojovania ich potrieb. Zhodnotenie významu zákazníckeho prieskumu pre predávajúcich.