Mirovaja torgovlja: zakonomernoje zamedlenije i neožidannaja stabil'nost'. Tendencii mirovogo ekonomičeskogo razvitija. - Ivanova, O.
V r. 1990 sa tempá rastu reálneho tovarového obratu svetového obchodu znížili. Zmeny v tovarovej štruktúre. Analýza dynamiky svetových cien. Rast cien nafty ako udalosť roka. Charakteristika vývoja zahraničného obchodu rozvojových krajín a vyspelých kapitalistických krajín. Západoeurópske krajiny ako "lokomotíva" medzinárodného obchodu. Hodnotenie prínosov Japonska a USA do svetového obchodu. Veľký rozklad vzájomného zahraničného obchodu krajín RVHP.