Trh s mnoha neznámymi. Jak dál v čs.-sovětském obchodu? - Fingerland, Jaroslav
Skúmanie otázky, ako sa kvalitatívne nová situácia v Sovietskom zväze premietne do čs.-sovietskych ekonomických vzťahov. ZSSR ostáva i naďalej našim dôležitým obchodným partnerom. Dôležitý je dovoz palív a surovín a veľká vývozná odbytová závislosť čs. spracovateľského priemyslu na sovietskom trhu. I pri prechode k trhovému hospodárstvu sa predpokladá ďalší pokles sovietskej ekonomiky a komplikácia podmienok obchodu. Priaznivé budú systémové zmeny zjednodušujúce obchodné styky.